Image

Diplomprogrammet Kommunikativt ledarskap


[vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px”][vc_column width=”2/3″ fade_animation_offset=”45px”][vc_column_text]

Diplomprogrammet Kommunikativt ledarskap

Vad du än vill kunna åstadkomma, är din förmåga att kommunicera med andra helt avgörande.

Därför har vi under 20 års tid utvecklat ett vårt unika ledarskapsprogram ”Diplomprogrammet Kommunikativt ledarskap” som fokuserar på att göra dig framgångsrik i konsten att med gott resultat kunna samtala med vem som helst, i vilken situation som helst.

> Lyssna på Hillevi när hon beskriver vad du får ut av kursen!

I vårt ledarskapsprogram kommer du utveckla din förmåga att använda kommunikation till att hantera din vardag och alla de situationer som du behöver ta hand om. Det innebär att du utvecklar din förmåga att vara en aktiv lyssnare, träna och utveckla dina medarbetare, ge feedback, våga och kunna ta konflikter, skapa goda möten, förkorta beslutsprocesser med bibehållen kvalitet, använda kraften av kommunikation vid förändringsarbete samt skapa delaktighet i visioner, mål och värderingar för ditt företag.

Vi har lagt vikten vid att du utvecklar en ny förmåga i att vara i kommunikation. Du ska ha fått en god kunskap om din egen kommunikationsstil, kunna utöva påverkan genom att utveckla nya sätt att kommunicera samt träna dig till att utveckla andra människor utifrån ett coachande förhållningssätt. Det blir en resa i din egen personliga utveckling.

Programmet innehåller teorier om kommunikation varvat med praktiska övningar som har direkt relation till din vardag och verklighet och du kommer att utvecklas såväl i din yrkesroll som privat. När du väljer att delta i ledarskapsprogrammet som helhet så kommer du under programmet träffa och utvecklas tillsammans med en grupp andra ledare som du får möjlighet att lära känna och utbyta erfarenheter med.

Mellan kurstillfällena kommer du ha löpande coachingtillfällen med din kursledare som du redan känner, i syfte att träna dig att vara effektivt i att använda din nyvunna kunskap och utveckla ditt ledarskap. Programmet avslutas med en certifiering där du erhåller ett diplom. Vår övertygelse är att programmet i sin helhet ger ett stort värde både för dig och för din organisation.

Steg 1 – Effektivare kommunikation och samarbete

Grunden till ett lyckat samtal är att du förstår hur andra upplever dig och din kommunikation och det får du kunskap om i kursen ”Effektivare kommunikation och samarbete”. Det är en utbildning som baserar sig på DISC modellen. I den utbildningen får du kunskap om din kommunikationsstil – dina styrkor och svagheter, hur andra upplever din kommunikation samt hur du på ett lättare och bättre sätt kan kommunicera med andra genom att lära dig känna igen deras kommunikationsstilar. Det är viktigt att du förstår hur olika stressbeteenden ser ut, både dina egna och andras samt hur du kommunicerar på ett sätt som sänker andras stress så att de åter kan vara produktiva. Du får inför kursen genomföra en självskattande kommunikationsanalys och i den ingår även en drivkraftsanalys och som visar på vilka värderingar du värdesätter och som positivt driver dig.

Steg 2 – Kraftfullt ledarskap och positiv påverkan

För dig som redan har gjort DISC analyser eller liknande beteendeanalyser så har vi utvecklat vår fortsättningsutbildning ”Kraftfullt ledarskap och positiv påverkan”. Här får du genomföra en 360 analys med minst fem respondenter. Du kommer bli medveten om att du för att påverka överanvänder vissa beteenden och underanvänder andra, och det därför ser ut som att det finns personer eller ämnen som du aldrig lyckas påverka eller blir effektiv med. I den här utbildningen kommer du utveckla nya sätt att påverka genom kommunikation som ger dig helt nya resultat.

Steg 3 – Coachande ledarskap

Vi ser också att de ledare som lyckas få andra framgångsrika är de som lyckas väl och därför har vi tagit fram en utbildning i ”Coachande ledarskap”. Den är för dig som i ditt ledarskap är intresserad av att utveckla din organisation genom att utveckla individen och verksamheten samtidigt. Det är en utbildning där du får reflektera över ditt ledarskap och finna ett förhållningssätt som är autentiskt för dig utifrån vilket du kan fortsätta utvecklas

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ fade_animation_offset=”45px”][vc_column_text]

 

FAKTA OM KURSEN

Diplomprogrammet består av tre steg där varje steg är två till tre dagar samt löpande coaching och personlig diplomering


1 – Effektivare kommunikation och samarbete

  • Ledare: Hillevi Cederberg
  • Längd: 2 dagar

2 – Kraftfullt ledarskap och positiv påverkan

  • Ledare: Hillevi Cederberg
  • Längd: 3 dagar

3 – Coachande ledarskap

  • Ledare: Hillevi Cederberg
  • Längd: 3 dagar

Löpande coaching

  • Datum planeras in med din kursledare

Diplomering

  • Ledare: Hillevi Cederberg
  • Längd: 1 dag
  • Datum: Individuellt när du är klar för diplomering

Pris för hela programmet
97 750 kr  exkl. kost och logi


KURSDATUM 2019:

Löpande kursstart – kontakta oss för att skräddarsy ditt program!
Ring oss på 08-37 77 82 eller mejla till info@ekeroutbildning.se


[vc_btn title=” LADDA NER EN PDF” color=”pink” size=”xs” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o” add_icon=”true” css=”.vc_custom_1592406942699{margin-top: 4px !important;margin-bottom: 4px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}” link=”url:http%3A%2F%2Fekeroutbildning.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F06%2FDiplomprogrammet.pdf||target:%20_blank|”]

Högerklicka på knappen och välj vart du vill ladda ner pdfen. Vanligt klick visar pdfen i ett nytt fönster.


Anmälan

Vid anmälan av annan person


Rekommendera kursen till någon (mejl)

[vc_btn title=”TIPSA OM KURSEN” color=”turquoise” size=”xs” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-thumbs-up” add_icon=”true” css=”.vc_custom_1520099743507{padding-top: 12px !important;}” link=”url:mailto%3A||target:%20_blank|”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_column width=”1/3″ fade_animation_offset=”45px”][/vc_column]